Novi Bitdefender Total Security 2012 sa zaštitom za društvene mreže i Autopilotom

Bitdefender-2013-TS_150Vrhunska tehnologija ugrađena u novi Bitdefender Total Security 2012 nudi jednostavnu i neprimjetnu obranu od svih digitalnih prijetnji koje mogu naškoditi vašem računalu. Posebno se ističe zaštita za društvene mreže i tzv. Autopilot mode.

Bitdefender, nagrađivani pružatelj inovativnih internetskih sigurnosnih rješenja, najavio je izlazak svog novog Total Security 2012 paketa koji nudi jednostavnu i neprimjetnu zaštitu od svih digitalnih prijetnji kao što su hakeri, virusi, ali  i krađa osobnih podataka.

Bitdefender Total Security 2012 donosi kompletno izmijenjeno korisničko sučelje koje je dizajnirano kako bi zadovoljilo sve korisnike računala i neprekidno ih štitilo (24/7) bez ikakvog prekidanja, bilo da korisnici rade ili se zabavljaju na računalu. Ključni noviteti ugrađeni u ovaj paket uključuju zaštitu korisnika na socijalnim mrežama kao što je Facebook, a tu je i Autopilot način rada te skenerski dispečer koji upravlja performansama sustava. Uz ovaj paket kompanija je predstavila još dva proizvoda – Bitdefender Internet Security 2012 i Bitdefender Antivirus Plus 2012.

Bogdan Dumitru, izvršni direktor tehnološkog odjela Bitdefendera je izjavio: “Kućnim korisnicima nudimo liniju proizvoda koji će ih u potpunosti zaštititi.  Novo sučelje je vrlo jednostavno za korištenje, a dodali smo i Autopilot opciju koja je namijenjena onima koji praktički ne žele znati da uopće imaju antivirusni odnosno sigurnosni softver na sovm računalu”.

“Tehnologija koju smo ugradili već je duže vrijeme vodeća u skladu s testiranjima nezavisnih kuća i preporukama konzumerskih organizacija i sigurni smo kako će naši novi proizvodi održati našu reputaciju na samom vrhu kada govorimo o obrani od digitalnih prijetnji”, dodao je Dumitru.

U  Autopilot modu paket se ponaša inteligentno, i u svakom trenutku odabire idealan oblik zaštite bez intervencije korisnika. Drugim riječima, više nećete vidjeti pop-up prozore, upozorenje niti nikakve zahtjeve za podešavanja. I što je najvažnije, korisnici po želji uvijek mogu jednostavno pristupiti glavnom izborniku i po želji podesiti nivo zaštite.

Bitdefenderova nova zaštita za društvene mreže poput Facebooka filtrira sve eventualne e-prijetnje tako što provjerava i skenira sve linkove koje korisnici mogu dobiti od svojih prijatelja na Facebooku. Isto tako, prati i savjetuje vas o nivou vaše privatnosti na Facebooku. U međuvremenu će skenerski dispečer iskoristiti najbolji trenutak za skeniranje sustava, pogotovo u vrijeme kada je sustav opterećen iznad željene mjere, dakle kako bi ga što manje opteretio svojim skeniranjem. Na ovaj način Bitdefender ne ometa korisnički inicirane aktivnosti i ne usporava rad računala.

Bitdefender Total Security 2012 donosi čitav niz novih funkcionalnosti, od kojih izdvajamo:

– Novi Safebox – Online Backup i sinkronizacija datoteka (File Synchronization). Bitdefender Safebox prati tijek važnijih datoteka i stalno ih “backup-ira” na udaljeni server ukoliko osjeti da se dogodila neka promjena. Te iste dackup datoteke mogu se koristiti i na nekom drugom računalu na kojem je instaliran Bitdefender Total Security 2012. Na raspolaganju vam je 2GB prostora na udaljenom virtualnom serveru.

– Novi Rescue Mode – ako e-prijetnje poput rootkit-ova ne možete ukloniti iz Windows operativnog sustava, računalo će se ponovo pokrenuti u Rescue Mode-u u kojem će se izvršiti “čišćenje” rootkit-ova.

– Novi Virtualized Browser – aktivira se browser u Bitdefendererovom okružju koje je izolirano od operativnog sustava, a kako bi se spriječio upad svih eventualnih e-prijetnji koje mogu iskoristiti sigurnosne rupe operativnog sustava, a što može izazvati preuzimanje kontrole nad računalom od udaljenog napadača.

– Poboljšani Flexible Interface – moguć je “drag and drop” način rada s modulima što u glavnom prozoru omogućuje brži pristup aktivnostima koje najčešće obavljate (kao kratica, shortcut).

– Poboljšani Streamlined Installation – Bitdefender 2012 donosi još jednostavniju instalaciju u samo nekoliko klikova, a sama instalacija traje dvostruko kraće nego prethodna inačica.